Monday, April 20, 2009

Jodoh di Indera Kayangan?

Khamis lepas,aku pergi lapor diri dkt Jkr HQ..Aku bg penangguhan sebulan, sbb nak bg notis sebulan dkt ofis sekarang nih...Ade member2 aku yang lain, masuk trus ptg tu..Diorg stay terus dekat Hq utk tau dpt penempatan dkt mane..Aku dgn Hawe,trus blk ofis...meneruskan kerja seperti biasa..Sebab kitrg amek half day je cuti...

Dalam pukul 3,kwn2 aku yg stay dkt Hq tu msg... 'Nas,nama ko dlm senarai dkt Perlis..'
Haa???!!!!!PERLIS???!!! dlm byk2 negeri dekat Malaysia nih..aku dpt Perlis??? Adehh..Betul ke aku bole pergi nih? Aku terus terbayang mak aku je nih..Aku belajar dkt Shah alam pun,berpuluh kali die cal..Kalau kat Perlis?Aku dh terbyg dah telefon ni melekat je kt telinga aku...haha!

Aku masuk2 je kereta ptg tu..Aku trus bgtau dkt mak aku..semua org x dpt dlm Kl..semua dpt jauh...Aku maybe Perlis,aku ckp...Sesaat je lepas aku bgtau...Aku dh x dgr suara die... (Aku tgk dr cermin sisi kereta,muka die dh masam gile..taktau nk ckp ape dh..) Senyapppp je dlm keta...Aku lg saje ckp..'Adik nak pergi sgt Perlis ni mak..' Dia lg emo..haha!!!

Malam tu,aku dh x senang duduk dah..pikir ape yg akan jadi..Hati mak,or kerja..Kalau aku nk pakse diri aku pegi,ok je..sbb 2thn je kan..hee...Malam tu,aku doa mintak petunjuk..aku xtau ape aku kena buat..aku dah buntu sangat...Hati aku mase tu,kalau mmg x dpt area sini, mungkin aku memang takde rezeki kerja Jkr..huhu...

Hari Jumaat, dalam pukul 8 aku dah sampai ofis.. Hawe suh aku cal satu nombor ni..Ade kwn die bg no org Jkr tu, die ckp..org tu baik..leh consider penempatan..aku pun laju, trus g cal.. Mula2,encik tu tanye..aku nak dkt mane..Laju je mulut aku ckp,Putrajaya..sebab aku pikir,situ mesti kosong x ramai yg nk..haha! Tapi aku tukar blk..cakap.. 'encik..kalau Kl,ade kosong x?'
die tanye 'kalau Jkr Chan Sow Lin nak?' Ya allah!!blakang umah je!!!Aku trus ckp 'Nakkk!!!!'
N die ckp ok..n suh aku cal blk..lepas setengah jam..die nk cek ade kosong ke tak..

setengah jam..... 'tak berangkat'
sejam...'mungkin die miting'
sejam setengah....'mungkin die bz'
3 jam.....'mungken semua dah full!!!!' wuuaaa!!hancor rase hati... =( sekali lagi..munken takdek rezeki keje Jkr..huhu...

Tapi..aku try jugak..cal ptg tu..dlm pukul 430..(xleh cal lg awal..sbb ade kerja urgent..) Sekali je ringing..Encik tu trus angkat...hehe..alhamdulillah...N die ckp,insyaallah..confirm dpt Chan Sow Lin tu...Sebab die dh usaha letakkan name aku kt situ..Yeyyy!!!! \0/ alhamdulillah..moga2,murah rezeki encik tu..tolong org yg die tak kenal pun.. ^_^

Petang tu,terus antar surat resign dgn senang hati..hehe... Harap2..rezeki aku makin bertambah n kerja yg bakal aku pegi ni,bole buat kan aku lg bahagia dunia akherat..amin.. ^_^

Ohh ye..berkenaan dgn tajuk post ni...ramai org galakkan aku pergi Perlis ni..kate diorg,maybe jodoh aku tgh tunggu dkt Perlis..haha!

6 comments:

  1. ha...btol tu!
    mana tau...jodoh kau kt sana...
    bukan belakang rumah~

    tp makin nanges a mak kau...balik raya kt perlis nanti...kalau blakang rumah, korg gaduh pun leh dgr....senang nk larik~

    semoga berjaya~

    ReplyDelete
  2. bukan indera kayangan lah... Darul Sunnah. :) Huhu!

    _shida yang tatau camne nak post comment kat blog ko nih_

    ReplyDelete
  3. hahaahaaa!!!darul sunnah ke?
    hahaahaa!!

    ReplyDelete
  4. tahniah nas...moga ko akan berjaya di chan sow lin..tapi klu g perlis best gak kan..hehehe..

    ReplyDelete
  5. eh sama ngan adlee la ko adlee pun kat jkr chan sow lin gak

    ReplyDelete
  6. kapten!!tak mau jodoh jauh2!!!

    nonie..jom lepak kt umah contoh IBS tuh!haha!!
    tq nonie..amin..

    jue..tu la,shida bgtau aku,adlee pun kt situ.. =p

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails