Saturday, January 17, 2009

My 1st Post

Assalamualaikum....Emmm...orang sebok buat blog,aku pon sebok nk buat blog...Saje..nak cari satu tempat..yang aku boleh kongsi2 cerite n kongsi2 pendapat...

Sebelom ni aku suke bukak2 blog org lain..cari info...macam2 tema blog ade..ade yang islamik..best..mcm2 ilmu aku dpt..Moga Allah berkati usaha diorang dlm nk share ilmu Allah ni..Emm..Blog yg mcm diari pon ade,abeh pasal diri die..kite leh tau..haha!ok gak tu..kongsi pengalamn dgn org luar kan..mcm2 jenis blog lg ade..

Aku nak buat blog pasal ape???Maybe campur..Ikut mood aku..hehe..Tp yang penting..Ape yang aku rase nak share dgn semua org..

Buat mase sekarang ni..banyak sgt info psl Palestin...Semua orang pun doakan keselamatan rakyat Palestin..Bukan yang Islam je..Orang bukan Islam pun berpiket,boikot barang Israel dgn Amerika semata mata nk tunjukkan kita benci dgn kekejaman Israel membunuh sesuka hati....
Orang bukan Islam tentang diorg sebab kemanusiaan...Kita orang Islam?Kita boikot kenapa?Kita berpiket kenapa?Kita lahirkan rasa marah kita kenapa? semata2 sifat kemanusiaan jugak?Kita takut dan sedih bila tgk ramai kanak2 dan wanita kena bunuh..?
Kita laung bebaskan Palestin...Adakah kita tau kisah sebenar tentang Palestin?Atau kita cuma xnk ketinggalan dgn isu semasa?

Alhamdulillah...Allah bg aku perasaan nk tahu dgn lebih mendalam pasal
isu Palestin ini..dan Allah mudahkan pencarian aku...Pada awal blog ni..aku akan perbykkan isu pasal Palestin..Tp maybe akan selang seli dgn cerita pasal diri aku sendiri..haha! ^_^
Tp buat masa sekarang nih...semangat aku tgh kuat betul nk berkongsi cerita psl saudara2 kita yg tengah berjuang menegakkan agama Allah kat bumi Anbiya tu...Insyaallah...saya akan post kan kt cni..buat tambahkan ilmu kita....Insyaallah... ^_^

2 comments:

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails