Saturday, January 31, 2009

Famili Bisnes ^_^

Assalamualaikum....

Lame dah tak tulis..takde ape2 cte pun nak dikongsikan...Emm...Nak cerita pasal catering la kali ni...Hehe...Parents aku included my sister buat bisnes catering...dulu kecil-kecilan je...Tetibe sekarang ni...dah buat utk majlis kawen pulak...Alhamdulillah... ^_^

Tadi ade satu wedding..Emm...wedding yg ke 5 or ke 6 kot lepas dah dalam 3 thn involved dlm bisnes ni..Selalunya,catering kitorang buat utk ofis,tunang,akikah,tahlil,bungkus2 utk ape2 majlis n byk lagi la...Cuma wedding je tak byk,sbb maybe org belum percaye lagi dekat kitorang.Yela, catering yg baru nak bertapak,n nak buat utk buat majlis bersejarah utk diorg... Emmm...Takpe la..Slow n steady...Hope,satu hari nanti orang dah mula percaya,bila kitorang buat all out setiap kali incharge wedding orang.. ^_^ Insyaallah... ^_^

Tadi..Wedding anak kawan ayah aku...And adik pengantin tu,kawan aku... ^_^ Emm...Anggap je la ayah aku dah bekwn dgn uncle ni,dari aku darjah 1,start aku mula duduk dekat Cheras Indah n sekarang aku dah 25 tahun...25-7= 18 tahun kenal n kawan...Pergghhh..Lame2...Thanks Uncle,sebab percaye dekat Abah n suruh catering kitorang incharge wedding anak sulung uncle...N first kenduri kawen dlm famili uncle...Thanks sangat2..^_^ (Jemputan nye bukan orang2 biase je...Ade gak VVIP..So,kene buat yang TERBAIK secare melampau2..hehe..) Emm..Aku ngn anak die yg no 3..Kawan dari ...emmm...f4 kot...penah la nmpak mase f2..Tapi kenal sebagai anak kwn ayah aku..Aleh2,f4 satu sekolah Teknik...N kawan sampai sekarang...Aku cikgu LK utk awek die!!!!hehe... ^_^ Eit..thanks sebab tolong bungkus tadi..walopun ko saket..Ape name saket ko ek..Cikukuniya..Chinguya...Ntah la..Kinokuniya kot...Thanks... ^_^

Ni aku letak gambar2 setting utk wedding tu.......Gambar pengantin x dpt la..segan nak g sebok2..huhu...

Meja VVIP.....(sebelum)


Meja VVIP... (Selepas)

Setting Meja kek

Eh ehhh...Penat limau ni wat keje..huhu...

Meja Beradap........(sebelum)

Meja Beradap...(Selepas)


Lagi satu selepas....^_^

Eating Timee!!!!!!! Yosshhhh!!!(kamera kakak aku..blur je gamba..huhu)

Lupe nak cakap..napkin2 tu...aku yang lipat... \(",)/ memule x jadi gak..last2 jadi!!!! ^_^ Best2...Waiter2 tu dah bepengalaman..Kutip ilmu dari diorang..hehe...Emmm...Lepas ni nak selalu sebok2 mase jage wedding la..Bole improve communication skill aku yg hampeh ni jugak =p Wedding je la bole..sebab weekend..hari biase kerja..huhu...ok...Assalamualaikum.. Jaaaa.... ^_^

4 comments:

  1. Waaaaaaah!!!~~

    EEEYYYHHH??? Btol ke yg oren tu..???
    Anyaaaa!!! Oren tu spe buat??? [muke xcaye]

    Igt Ira dpt la pegy wedding ni..mkn catering pakcik..
    tp.. apekan daye. (IRA???? [muke jijik])

    Tp xpe la.. asal dpt tgk meja pn jd la..
    hahahhaha...

    lpas ni, catering kawen lg, maze ikot!!
    Yooosshh!!!
    Yooroshiku Onegaishimasuuuuu, Anya-San!!! :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. oii!!
    wedding ke 10 k!!
    ko amik gmbr buruk..posisi x de yg cantik..sila blanjar amik gmbr!!
    tapiiiiii..kalo guna SLR lg cantik...^-^

    ReplyDelete
  4. kek ijau die sedaaaaapp....sejuk jeee...\(",)/

    ReplyDelete

Terima kasih ya sebab komen ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails